slideshow 1 slideshow 1 slideshow 2 slideshow 2

Ericsson mini-link 6352

Po dlouhém čase jsem měl zase chvilku něco natočit. Dnes to nebude nic od Mikrotiku ☹ dnes je to profesionál plně duplexní spoj od firmy Ericsson mini-link 6352 v pásmu 80GHz s přenosovou kapacitou 10Gb

Tento spoj je momentálně jedničkou na trhu. V režimu 1+0 přenese 10Gb v pásmu 80GHz. Nezůstává pozadu ani se svým maximálním vysílacím výkonem 18dB je však nutné dodat že prvenství stále drží Alcoma se spojem AL80HP kde lze vysílat až 20dB, bohužel ale přenosovou kapacitou zaostává.
Další výhodou spoje Ericsson je počet interface. Jsou k dispozici 3 SFP+ dále jeden klasický ethernet pro MGMT a masivní napájecí konektor pro DC napětí -48V. POE tento spoj nemá avšak je to naprosto opodstatněné, spotřeba spoje může být i 50W+ Ve standardní režimu má spoj spotřebu okolo 38W. U pásma 80GHz jsou však takové spotřeby zcela normální. Spoj lze zakoupit s anténou 35cm nebo 60cm.
Ve videu připravuji spoj s verzí 60cm antény. Dále se ve videu snažím popsat, jak spoj sestavit a zapojit, aby to pochopil úplně každý. Ke spoji neexistuje český manuál. Anglická originální verze má velikost okolo 350Mb a prohlíží se pomocí přiloženého softwaru. Spoj především cílí na velké telekomunikační firmy, které mají školení přímo od výrobce Ericsson.

Kategorie: 

Vzhled Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer